Omgeving

Op slechts 40 minuutjes rijden van Malaga (centrum & luchthaven) ligt Casa Vistas in Los Romanes, een van de pittoreske dorpjes die de vallei van Axarquia rijk is. Befaamd om haar indrukwekkende landschap en heuse bergtoppen. De villa is gemakkelijk bereikbaar en de dichtstbijzijnde winkel ligt op slechts tien minuutjes rijden.


Malagafoto1

De vallei biedt naast een indrukwekkend uitzicht ook prachtige wandel- en fietstochten. Actievelingen die het graag dicht bij huis zoeken kunnen de befaamde La Maroma beklimmen, de hoogste berg van de streek. Je kan ook afzakken naar het meer waar je kan vissen en andere niet-gemotoriseerde watersporten kan beoefenen. Voor wie daar al enthousiast van wordt is er nog meer: in de streek worden nog tal van andere diensten aan huis geleverd, zoals accupunctuur, (medische) massages, koks en hun workshops, yoga, … Als jij ontspanning, luxe en actie zoekt maar liever helemaal nergens heengaat: be our guest.

Bezienswaardigheden en trekpleisters

Alcazaba fort

ZON ZEE NATUUR

Deze parel van een villa ligt middenin een weids aanbod van onze beste zuiderse natuur.

Het befaamde natuurpark Montes de Malaga met haar indrukwekkende gebergte ligt op slechts een uurtje rijden van de villa en herbergt de mooiste wandel- en fietstochten voor klein en groot avontuur.

Tegelijkertijd ligt ook de zee op een boogscheut van je nieuwe thuis: op 25 minuutjes rijden wandel je op de dijk of zit je met een hapje en een drankje aan het strand van Torre del Mar.


montes malaga

HISTORISCHE DRIEHOEK

In de omgeving kunnen ook de bourgondische zielen zich laven aan de typisch Andalusische keuken en komen de stedelingen aan hun trekken met een dagje winkelen in hun bekendere lievelingswinkels of in kleinere, lokale Spaanse boetieken. Ook de haven is een bezoekje waard, vanop een hippe rooftopbar met een frisse gin-tonic in de hand.

Maar ook de iets uitgebreidere cultuurliefhebbers kunnen hier in de streek met een kleine moeite hun hart ophalen: uitstapjes naar de gouden driehoek van Spanje, oftewel de historische driehoek, is een absolute aanrader. Op een ritje van anderhalf uur naar het oosten wandel je door de indrukwekkende ruïnes van het Alhambra in Granada, gelegen aan de voet van de befaamde Sierra Nevada, de op één na hoogste bergketen van Europa.

alhambra